Mojca Rakovič Psihosocialna pomoč o meni

Na podlagi lastnih izkušenj, profesionalnosti iz magisterija psihosocialne pomoči in dodatnih izobraževanj ženskam pomagam razumeti njihove blokade, nezdrave misli ter neuporabna prepričanja, ter jim pokažem pot, da jih lahko uporabijo kot orodje za notranjo preobrazbo.

Že več let preučujem ženska doživljanja in navade, ker sem pred leti tudi sama bila ujeta v omejene, negativne misli, slabe navade in nedoslednost pri sebi. Še posebej sem delala na tem, kako odpraviti blokade in pomagati klientkam, da naredijo preboj, z mentorjem Tony Robbinsom in to znanje in izkušnje želim predati naprej.

Veliko novih spoznanj sem bila deležna pri delu kot prostovoljka v materinskem domu. Predvsem bi rada poudarila, da je pomembna naša odločitev za kakršen koli korak naprej.

V magistrskem delu z naslovom »Zasvojenost z odnosi pri žrtvah nasilja in zlorab« sem preučila dve veliki področji  (zasvojenost z odnosi – tesno povezano tudi postavljanje mej v odnosih; in nasilje ter zlorabo).

Moje poslanstvo je pomagati ženskam, jih opogumiti, opolnomočiti, jim pomagati poiskati tisto, česar v primarni družini niso dobile. Vso moje delo temelji na Kognitivno-vedenjski tehniki (KVT), kjer je poudarek na mišljenju, ki ga je moč spremeniti. Misli, vedenje, čustva – vse je med seboj tesno povezano. Omejujemo se mi sami, predvsem s svojimi mislimi. Vse je mogoče, tudi nemogoče!

Sem avtorica knjige Pot do notranje preobrazbe v 10 korakih, kjer sem na osnovi dolgoletnega preučevanja sebe in drugih izoblikovala “Orodje PREOBRAZBA” za globoko notranjo transformacijo. Več o knjigi si lahko preberete tukaj.

Nekaj besed o področju psihosocialne pomoči: »Profesionalna kompetentnost na interdisciplinarnem področju pomoči ljudem v različnih življenjskih krizah, ki obsega tako usposobljenost za izvajanje kot tudi raziskovanje psihosocialne pomoči. Vir: FUDŠ«

Če hočemo zgraditi most od človeka do človeka, moramo biti mostišča srca, ne glave.

(Viktor E. Frankl)

Zaupajte si. Vsak del poti potrebuje svoj čas.

Želim vam vse dobro!

Na voljo sem ženskam, ki želijo svoje življenje vzeti v svoje roke in se odločno podati skupaj z mano na pot notranje preobrazbe. Konec s kaosom, tesnobo in vprašanjem “Kaj bodo drugi rekli?”.

DOVOLIM SI BITI SREČNA MAMA

POPOLNA PREOBRAZBA

"Res izžarevate posebno energijo. Prav spomnili ste me na mojo neustavljivost, ki jo imam v sebi. Poleg tega ste me spomnili, da lahko človek najde svoj notranji mir in si naredi tako, da uživa v vsakem trenutku ne glede na dramo zunaj sebe in okolico."

Anonimno

"Meni je bil program "Dovolim si biti srečna mama" fantastičen. Popolna harmonija srčnosti, izkušenj in znanja. Definitivno priporočam vsem mamam, saj je predlagano (hvaležnost, tabla vizij, ...) uporabno in lahko izvedljivo v vsakdanjiku in zelo učinkovito."

Mateja

"Super je bilo. Hvala vam za vse. S tem programom "Popolna preobrazba" ste mi dali energijo za spremembe."

Anonimno

"Obupana sem bila, saj sem se samo pritoževala, iz dneva v dan je bilo hujše (obupana nad sabo in otroci, utrujena, brez volje in energije...), saj sem bila na začetku nezadovoljna z drugimi, na koncu pa še sama s sabo... S programom "Dovolim si biti srečna mama" sem prepoznala sem svoje lastne negativne misli in jih skupaj z vami pretvorila v sebi prijazne in pozitivne. Naj to traja za vedno, kar ste me naučili! 🙂 In ti dobri občutki o sebi! 🙂

Anonimno

Draga Mojca! K vam sem prišla, ker sem vedela, da v življenju obstaja nekaj več, kot samo to-kar sem živela: delo doma, služba in spanje ... Ko sem zaključila s programom Dovolim si biti srečna mami, sem imela tisti radostni občutek, kot da sestavljaš sestavljanko in vstaviš zadnji kos sestavljanke, potem še le vidiš celotno sliko. Res je kot ste rekli: Jaz imam svoje vajeti v rokah!!! Prej sem pa resnično verjela, da so za mojo nesrečo krivi drugi ... Zdaj pa: sreča nepopisna sreča. Hvala vam za vse.

Anonimno

Piši mi za

osebnostno rast in krepitev samozaupanja.

DRUŠTVO ALKIMISTI, Hočko Pohorje 75B, 2311 Hoče (Maribor)

info@potpreobrazbe.si